Geen Allerzielen op gemeentelijke begraafplaatsen

Foto: Publiek Domein

Allerzielen op maandag 2 november gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Tijdens Allerzielen komen elk jaar veel bezoekers naar de gemeentelijke begraafplaatsen om hun overleden geliefden of dierbaren in stilte te herdenken.

De Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerkhof opent op maandag 2 november wel de deuren voor Allerzielen van 15.00 uur tot 21.00 uur. De kerk is open van 15.00 tot 21.00 uur. “Ieder die daar behoefte aan heeft wordt uitgenodigd om in de Nieuwe Kerk zijn of haar overleden dierbare te gedenken”, meldt het kerkbestuur op website. Mensen kunnen een kaarsje branden, even gaan zitten of bidden in de kerk.

Op verschillende momenten kan er geluisterd worden naar live-muziek. Zo zal tussen 16.00 uur en 17.00 Ineke Jekel op de dwarsfluit en Els Koning op piano te horen zijn, van 17.00 uur tot 18.00 uur Pier Hiemstra het Timpe-orgel in de kerk bespelen, is er tussen 18.30 en 19.30 uur een optreden van strijkkwartet Kwintensens en van 20.00 uur tot 21.00 uur speelt Niels Kuiper gitaar.

Tijdens Allerzielen zullen alle coronamaatregelen in acht worden genomen. De dag voorafgaand aan Allerzielen, op zondag 1 november, vindt er om 09.30 uur een gedachtenisdienst plaats waarbij overledenen worden herdacht. Bij elke naam wordt een kaars ontstoken.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden