‘Wat betekent corona voor studenten?’

Foto: De Redactie

Hanze Cultuur en Debat, onderdeel van de Hanzehogeschool, organiseert donderdag 29 oktober van 19.00 tot 21.00 uur ‘What just happened?’ – een gesprek over de gevolgen van corona voor studenten, hun levens en hun ervaringen.

Twee panels van studenten en experts – Agnes Schilder en Willem Vos – gaan in gesprek over deze persoonlijke ervaringen. De host van de avond is Fran├ź Palokaj.

Het doel van het gesprek is elkaar en de studenten een hart onder de riem te teken in deze tijd via een livestream.

Programma

De avond start met een Engels programmaonderdeel, bestaande uit twee korte films van onze panelleden. In deze korte filmprestaties vertellen studenten over de initiatieven die ze hebben opgezet tijdens coronatijd of over de hun persoonlijke ervaring: hoe hebben ze de lockdown en de nasleep ervaren en wat willen ze hun medestudenten als tips meegeven.

Daarna start het gesprek en de interactie met de studenten thuis via de vragen die in de chat worden gesteld. Hetzelfde gebeurt tijdens het tweede Nederlandse panel met nieuwe studenten en een andere expert.

Hoe pas je je aan?

De panels gaan in op vragen als: ‘Hoe past een student zich aan deze nieuwe samenleving? Hoe werkt deze nieuwe manier van studeren? Kan iedereen zich aanpassen aan deze nieuwe manier van leven?’

De studenten en docenten delen ervaringen en tips en tricks hoe de coronacrisis door te komen.

De experts

Willem Vos is docent Social Studies Hanzehogeschool, docentonderzoeker lectoraat Rehabilitatie en betrokken bij het onderzoek naar eenzaamheid onder studenten. Met zijn expertise op dit onderwerp schuift hij aan bij het panel om het taboe over eenzaamheid te doorbreken en bespreekbaar te maken.

Agnes Schilder is docent toegepaste psychologie, coach, spreker over positieve psychologie, positieve gezondheid. Zij praat vanuit haar expertise mee in het Nederlandse panel: hoe kijken we naar deze nieuwe manier van samenleven, wat kan een student doen en wat ligt buiten je macht en hoe ga je daar dan weer mee om.

Join the conversation

Het gesprek is vooral bedoeld voor studenten, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te melden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier, dat hier te vinden is. Op 29 oktober krijgen deelnemers de link voor de livestream en kan het gesprek beginnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden