Stadspartij: “Wethouder vergaloppeert zich aan plannen drafbaan”

Foto: Stadspartij Groningen

De raadsfractie van de Stadspartij in Groningen heeft dinsdag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over een interview die wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) vorige week gaf in de Groninger Gezinsbode.

De Stadspartij is zeer verbaasd over het interview. “Toen we het plan voor de drafbaan als groenste evenementenlocatie van Nederland naar buiten brachten in juni was ik enthousiast en blij. Ik was wel erg verrast over de weerstand. Ik heb direct gezegd: ik wil snel met die mensen rond de tafel”, aan het woord is wethouder Glimina Chakor in het interview.

Deze uitspraak, andere uitspraken en de strekking en inhoud van het interview deed de fractie van de Stadspartij de wenkbrauwen fronsen.

“De wethouder spreekt van een verdubbeling van het aantal lawaaidagen in het hele Stadspark. Dat verbaast ons heel erg. Ook de uitspraak van Chakor dat ze snel met omwonenden om tafel wil roept bij de Stadspartij vragen op”, zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

In het interview doet de wethouder de stellige uitspraak dat toekomstige organisatoren miljoenen gaan investeren in deze regio. Met deze uitspraak loopt de wethouder volgens de Stadspartij wel erg op de zaken vooruit.

Volgens mij pakken wij het proces goed aan. Ja, ik ben trots op dit plan. Als je geen trots hebt dan zal ook niemand geloven in wat je te verkopen hebt. Daardoor krijgen wij de organisatoren zover dat ze miljoenen durven te investeren in deze regio. Ze nemen echt risico. Als we het gaan doen, willen we het goed doen. Wat we willen is toch helemaal geen
gekkenwerk? Er wordt toch niks nieuws gebouwd?”, aldus Glimina Chakor.

“Om duidelijkheid te krijgen over de uitspraken van de wethouder stelt de Stadspartij schriftelijke vragen aan het college. Wij willen weten waar omwonenden en overige inwoners van de gemeente Groningen aan toe zijn wat betreft het toekomstige gebruik van de Drafbaan”, besluit Sijbolts.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden