GroenLinks wil gratis mondkapjes voor minima

Foto: De Redactie

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Groningen stelt woensdag vragen aan het college over de betaalbaarheid van mondkapjes voor mensen met een laag inkomen. Er is een grote kans dat mondkapjes binnenkort verplicht worden. Wat GroenLinks betreft mag dit voor mensen met een smalle beurs geen extra financiële last
opleveren.

Raadslid Nick Nieuwenhuijsen: “De coronacrisis raakt met name de meest kwetsbaren in onze samenleving. Dat zien we op het gebied van werkloosheid – de flexkrachten en ZZP’ers worden het hardst geraakt – maar ook op het gebied van volksgezondheid. We weten al lang dat iemand met een lager inkomen doorgaans minder gezonde levensjaren geniet en eerder overlijdt. De pandemie vergroot deze ongelijkheid nog sneller, omdat het coronavirus vooral mensen met een slechtere weerstand treft en mensen met lagere inkomens vaker werk doen dat niet vanuit huis kan worden gedaan. Hierdoor lopen zij een grotere kans aan het virus te worden blootgesteld. Het is daarom van groot belang dat juist zij zich goed kunnen beschermen. Het kan, wat GroenLinks betreft, niet zo zijn dat een gebrek aan financiële middelen een reden is om geen mondkapje te dragen.”

De fractie wil daarom dat het college met een plan komt om beschermingsmiddelen tegen het coronavirus zo goed en kosteloos mogelijk toegankelijk te maken voor minimahuishoudens.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden