160 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 93 in gemeente Groningen

In de provincie Groningen zijn 160 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds zondag. Dat blijkt uit de cijfers maandag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 93 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (14), Midden-Groningen (13), Stadskanaal (9), Oldambt (8), Veendam (7), Westerwolde (6), Westerkwartier (4), Pekela (3), Delfzijl (2) en in Loppersum (1).

Ook werd één persoon uit de gemeente Midden-Groningen opgenomen in het ziekenhuis. In de afgelopen 24 uur werden geen nieuwe overledenen gemeld. Het dodental staat in Groningen op 24.

Landelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8.015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is de eerste keer in vijf dagen dat het aantal besmettingen lager is dan de dag ervoor. Zondag telde het RIVM nog 8184 positieve tests in het voorgaande etmaal. Dat getal hebben de onderzoekers nu bijgesteld naar 8177.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 17 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM.

Aantal opgenomen COVID-19 patiënten in noordelijke ziekenhuizen

Op maandag lagen in de provincie Groningen 55 patiënten, waarvan 11 op een IC-bed in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. In de provincie Friesland waren 44 patiënten met een COVID-19 besmetting opgenomen, waarvan 15 op een IC-bed en in Drenthe waren er 26 patiënten opgenomen, waarvan 7 op een IC-bed met een COVID-19 besmetting.

Ook lagen 50 patiënten uit andere regio’s opgenomen in de noordelijke ziekenhuizen, waarvan 12 op de intensive care.

Landelijk aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot boven de 1700

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.738 coronapatiënten. Dat zijn er 86 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag.

De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 184 coronapatiënten opgenomen. Daar staat tegenover dat 113 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Hoeveel van hen naar huis of naar een revalidatiecentrum mochten, en hoeveel van hen naar een ic zijn overgebracht of zijn overleden, is niet bekend. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 71 naar 1359.

De intensive-careafdelingen hebben afgelopen etmaal 38 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 23 mensen de ic verlaten, en daardoor steeg het totaal aantal coronapatiënten daar met 15 naar 379.

In de afgelopen 24 uur zijn 23 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden