Toerit Vrijheidsplein naar Julianaplein maand dicht voor bouw tijdelijke weg

Foto: De Redactie

De toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein is een maand dicht van 6 november tot en met 7 december. In deze periode gaat Aannemerscombinatie Herepoort de toerit een stukje opschuiven voor de aanleg van een nieuwe, tijdelijke weg langs de ringweg.

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden niet van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein rijden en wordt omgeleid. Automobilisten krijgen het dringende advies de gele borden te volgen.

De werkzaamheden hebben te maken met het vervangen van het viaduct over de Paterswoldseweg. In augustus is gestart met het bouwen van een tijdelijk viaduct aan de zuidzijde van het bestaande viaduct en een tijdelijke weg langs de Laan van de Vrede.

Zodra dit viaduct aan de zuidkant van de ringweg klaar is, wordt het verkeer ‘opgeschoven’. Het verkeer richting het Julianaplein gaat over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct rijden. Later schuift het verkeer opnieuw op richting het Vrijheidsplein op naar de oude zuidbaan . Vervolgens wordt het noordelijke deel van het viaduct gesloopt. De tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct blijven zo’n twee jaar in gebruik.

Hinder voor verkeer

De toerit voor het verkeer vanaf het Vrijheidsplein naar het Julianaplein is van vrijdag 6 november 22.00 uur tot maandag 7 december 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg of via de af- en oprit bij Hoogkerk. Automobilisten krijgen het dringende advies de gele borden te volgen.

De nieuwe oprit vanaf de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn naar de A7 richting Drachten is maandagochtend weer open gegaan voor verkeer. Afgelopen weekeinde was de oprit afgesloten om het wegvak een stuk te verleggen.

Nu de nieuwe oprit open is, wordt de oude oprit verwijderd en kan begonnen worden aan de bouw van een nieuw weggedeelte.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden