Record van 228 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 228 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds zaterdag. Dat blijkt uit de cijfers zondag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nog niet eerder werden zo veel nieuwe besmettingen gemeld in de provincie in een etmaal. In de gemeente Groningen werden 92 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in het Westerkwartier (31), Midden-Groningen (30), Het Hogeland (16), Oldambt (15), Stadskanaal (14), Westerwolde (13), Veendam (12), Appingedam (3), Delfzijl (2) en Pekela (1).

Ook zijn vijf personen opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om twee personen uit Appingedam en uit Groningen, Midden-Groningen en Stadskanaal ieder één persoon. In de afgelopen 24 uur werden geen nieuwe overledenen gemeld. Het dodental staat in Groningen op 24.

Landelijk

In het afgelopen etmaal werden 8.814 nieuwe coronabesmettingen bij het RIVM. Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met 15. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Opnieuw meer coronapatiënten in het ziekenhuis

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1652 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 84 meer dan op zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van die patiënten liggen er 364 op de intensive care, een stijging van 12 ten opzichte van de dag ervoor. De meeste mensen met Covid-19 liggen op een verpleegafdeling.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 23 patiënten overbracht naar ziekenhuizen in andere regio’s.

“De grotere stijging van het aantal opgenomen covidpatiënten in de afgelopen 24 uur wijkt niet af van de trend van de afgelopen weken. De stijging varieert van dag tot dag, afhankelijk van het aantal nieuwe patiënten en het aantal ontslagen uit het ziekenhuis”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden