NS schrapt tijdelijk de extra spitstreinen en weekendnachttreinen

Foto: De Redactie

Vanaf maandag stopt de NS tijdelijk met de inzet van de extra forensentreinen tijdens de spits. De reguliere treindienst tijdens de spits blijft wel overeind. Daarnaast worden vanaf volgend weekend de nachttreinen, bedoeld voor het uitgaanspubliek, opgeheven. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd. Met deze aanpassingen wordt de dienstregeling met 3 procent verminderd.

De extra forensentreinen rijden vanaf maandag niet tussen Groningen en Assen (sprinter).

De NS neemt de maatregelen omdat het aantal reizigers blijft dalen door de lockdownregels. Ook wil het spoorbedrijf erop zijn voorbereid dat het aantal ziekmeldingen de komende tijd mogelijk toeneemt. “Zo bieden we een voorspelbare en betrouwbare treindienst voor reizigers die afhankelijk zijn van de trein. De aangepaste dienstregeling vindt stapsgewijs plaats”, aldus de NS.

De extra forensentreinen rijden vanaf maandag ook niet tussen Haarlem en Alkmaar (intercity), Den Bosch en Oss (sprinter), Amsterdam Centraal en Enkhuizen (intercity), Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle (sprinter) en Harderwijk en Amersfoort Centraal (sprinter).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden