Alzheimer Café Hoogezand organiseert online bijeenkomst

Foto: ZINN Communicatie & Marketing

Alzheimer Café Hoogezand organiseert woensdag 21 oktober een online bijeenkomst om verbinding en ondersteuning te bieden bij mensen met dementie en mantelzorgers. Iedereen met een computer of laptop kan deelnemen aan het Alzheimer Café Hoogezand vanuit huis.

Het thema van deze online editie is: Wat is dementie? Onderwerpen als verschijnselen, oorzaken en behandelingen worden besproken. Het gesprek wordt begeleid door de vaste gastheer, Leonard Wolthers. Gastspreker Inge Rinzema, verpleegkundig specialist ouderenzorg bij ZINN, vertelt wat er bij dementie in de hersenen gebeurt.

Online Alzheimer Café Hoogezand

Normaal gesproken vonden de bijeenkomsten plaats in ZINN locatie De Burcht, woonzorglocatie van ZINN in Hoogezand. “Wij denken op deze manier een laagdrempelig en eenvoudige weg te hebben gevonden om toch met elkaar in verbinding te kunnen zijn. We pionieren hiermee omdat het van groot belang is om uit te zoeken wat werkt in deze tijd.” vertelt gastheer Leonard Wolthers.

Het online Alzheimer Café vindt plaats op 21 oktober 2020 van 19.30 uur tot 21. 00 uur.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via [email protected]. Zij ontvangen dan een link waarmee het online café toegankelijk is. De deelnemers kunnen meekijken en -luisteren én met elkaar in gesprek gaan, zoals dat live ook zou gebeuren. Deelname is gratis.

Alzheimer Café is een landelijk initiatief van Alzheimer Nederland. Alzheimer Café Hoogezand is een samenwerkingsverband tussen Kwartier Zorg & Welzijn, Team 290 Groningen, Zonnehuisgroep Noord, Gemeente Midden-Groningen en ZINN.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden