Dashboard Groningen met cijfers en feiten over gaswinning en aardbevingen online

Foto: Screenshot van Dashboard Groningen.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft donderdag de website Dashboard Groningen gelanceerd. Met cijfers en feiten over het aantal aardbevingen, de afbouw van de gaswinning, de versterkingsoperatie en de afhandeling van schades.

Dashboard Groningen geeft aan de hand van bestaande gegevens uit openbare bronnen inzicht in de voortgang van verschillende ontwikkelingen in Groningen. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over recente aardbevingen, de hoeveelheid gewonnen gas, de doorlooptijd van de schadeafhandelingen en de voortgang van de versterking.

Voor de informatie over de voortgang van de versterking is een koppeling gemaakt met het dashboard van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), de organisatie die verantwoordelijk is voor de schadeafhandeling.

Ook zijn gegevens terug te vinden die afkomstig zijn van het dashboard van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) over de versterking.

Actuele cijfers

De data worden geactualiseerd op basis van automatische koppelingen. Gegevens over de gaswinning worden maandelijks automatisch vernieuwd. Alle cijfers over aardbevingen worden elke 5 minuten automatisch vernieuwd.

De grafiek over de voortgang van de versterkingsoperatie wordt maandelijks vernieuwd. Gegevens over de schadeafhandeling worden wekelijks automatisch ververst.

Open data

Het dashboard is samengesteld met gegevens op basis van open data van NLOG, dat is een website van TNO met informatie over energie en delfstoffen in Nederland, het KNMI, NCG en IMG.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden