204 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 118 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds woensdag 204 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers donderdag van het RIVM.

In de gemeente Groningen zijn 118 mensen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in het Westerkwartier (19), in het Hogeland en Midden-Groningen (16), Westerwolde (8), Veendam (7), Stadskanaal (5), Oldambt (4), Pekela (3), Delfzijl en Appingedam (2).

Vijf personen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Drie opnames zijn uit de gemeente Westerwolde, één uit de gemeente Westerkwartier en één uit de gemeente Groningen. Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld.

Landelijk

Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds toe. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 7833 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Op woensdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 7296 positieve tests gemeld en op dinsdag 7377.

Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 200.000 mensen in Nederland positief getest. De teller staat nu op bijna 204.000. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 48.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met 29. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Ook liggen meer dan 1.500 coronapatiënten in ziekenhuizen. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 1526 patiënten met Covid-19, 51 meer dan woensdag.

Van die patiënten liggen er 313 op de intensive care, een stijging van 12 ten opzichte van de dag ervoor, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De meeste mensen met Covid-19 liggen op een verpleegafdeling.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 36 patiënten overbracht naar ziekenhuizen in andere regio’s. Dat is het hoogste aantal sinds de spreiding van patiënten drie weken geleden werd hervat om te voorkomen dat de zorg in de ernstigst getroffen gebieden de toestroom niet aankan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden