Nieuw, tijdelijk fietspad om bouwkuip bij Oude Winschoterdiep krijgt asfalt

Foto: Aanpak Ring Zuid

Het nieuwe, tijdelijke fietspad dat bij het Oude Winschoterdiep om de bouwkuip heen loopt wordt zaterdag geasfalteerd. Ook het laatste stukje van de bouwweg bij De Frontier krijgt nieuw asfalt. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

De werktijden zijn van 7.00 uur tot 19.00 uur en kunnen geluidhinder geven. Het nieuwe fietspad vervangt vanaf woensdag 21 oktober de bestaande fietsverbinding bij het Oude Winschoterdiep.

Fietsers gaan nu nog bij het Oude Winschoterdiep tussen twee gedeeltes van de bouwkuip door, maar vanaf volgende week woensdag worden de fietsers om de bouwkuip geleid, zodat de bouwkuip verder kan uitgegraven worden.

Het nieuwe, tijdelijke fietspad loopt vanaf de wijk De Linie rechtsaf het Europapark op, voor het voormalige pand van Enexis langs. Nog voor het pand van Vodafone/Ziggo gaan de fietsers linksaf en bij de ringweg aangekomen opnieuw linksaf. Bij het Oude Winschoterdiep kunnen de fietsers rechtsaf onder de bestaande onderdoorgang van de zuidelijke ringweg door. Het fietspad is bedoeld voor fietsers in beide richtingen.

Verkeerslichten

Het nieuwe, tijdelijke fietspad kruist de bouwweg die wordt gebruikt door het bouwverkeer van en naar de bouwkuip van de verdiepte ligging. Op deze kruising komt een verkeerslicht, waar fietsers standaard groen licht hebben. Alleen als bouwverkeer passeert, gaat het verkeerslicht op rood. Het verkeerslicht wordt later aangelegd. Tot die tijd staan er verkeersregelaars.

Bouwweg

De nieuwe bouwweg ter hoogte van het pand van Vodafone/Ziggo krijgt een directe aansluiting op de afrit van de zuidelijke ringweg en op de Europaweg. Daardoor hoeft het bouwverkeer straks niet meer door de nieuwe wijk op het Europapark (Eelkemastraat/Tonkensstraat).

De nieuwe bouwweg kan naar verwachting half november in gebruik worden genomen. Tot die tijd sluit de bouwweg aan op het Winschoterdiep.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden