Brandweer Groningen zoekt nieuwe brandweervrijwilligers in hele regio

Foto: De Redactie

Brandweer Groningen is dinsdag een regionale wervingscampagne gestart om tenminste veertig tot zestig nieuwe brandweervrijwilligers aan te trekken. Dit aantal is nodig omdat door corona, het afgelopen half jaar geen nieuwe vrijwilligers zijn binnengehaald. De campagne wordt door de hele provincie tegelijkertijd uitgevoerd om zo nieuwe brandweermensen aan te trekken.

Op dit moment werken er 736 brandweervrijwilligers in de regio Groningen. Door natuurlijk verloop stopt jaarlijks 7 procent van de vrijwilligers, daarom werft brandweer Groningen continue nieuwe mensen. Eerder dit jaar konden de normale wervingscampagnes niet plaatsvinden, daarom is besloten om de krachten te bundelen en een grootste wervingscampagne te lanceren.

Help jij ons helpen!

Jannet, Hassan en Sven zijn naast hun gewone baan als verpleegkundige, installateur en informatiemanager actief bij de brandweer in onze provincie. Ze willen iets betekenen in en voor hun omgeving en zijn daarom bij de brandweer gegaan. Het drietal staat centraal in de campagne om vrijwilligers te werven omdat we willen laten zien dat welke baan je ook hebt, of je nu man of vrouw bent, je altijd welkom bent om aan te haken.

Veiligheidsregio Groningen

Wie zoeken we nu precies?

De brandweer zoekt nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Belangrijk is dat je woonachtig bent in de buurt van een post. De brandweer komt graag in gesprek met mensen die in ploegendienst werken en parttime of overdag beschikbaar zijn. Het is geen probleem als je geen brandweerervaring hebt, want de brandweer verzorgt je opleiding.

Groot bereik campagne

De regionale campagne bestaat uit advertenties in lokale kranten, berichten via social media en een radiocommercial. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zal naast de regionale wervingscampagne ook door de posten zelf in hun eigen gebied via een lokale campagne geworven worden. Daarin staat een vrijwilliger uit die regio centraal. De post in Veendam heeft een paar weken geleden al een campagne gehouden en heeft met succes nieuwe vrijwilligers binnengehaald.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.wordbrandweervrijwilliger.nl. Geïnteresseerden kunnen zich ook via de website aanmelden. Daarna krijgen ze bericht van de betreffende post om kennis te komen maken en krijgen ze informatie over het brandweervak en het reilen en zeilen bij de post. De campagne loopt tot en met 3 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden