156 nieuwe coronabesmettingen in de provincie, waarvan 94 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 156 nieuwe besmettingen vastgesteld tot en met zondagochtend. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen zijn 94 mensen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in het Westerkwartier (14), in het Hogeland (10), in Oldambt en Midden-Groningen (8), Pekela en Stadskanaal (6), Westerwolde en Veendam (3), Delfzijl(2) en Loppersum (1).

Een persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend werden iets minder coronabesmettingen, 6378 gemeld aan het RIVM. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 39.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met 17. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Het aantal ziekenhuisopnames is met 43 coronapatiënten gestegen tot 1233. Daarvan liggen 247 mensen op de intensive care. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

In het Catshuis wordt zondag onder leiding van Mark Rutte gesproken over de corona-aanpak met onder anderen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Jaap van Dissel van het RIVM. Ze gaan onder meer bekijken wat de laatste cijfers zijn en wat die betekenen.

Dinsdag maakt het kabinet bekend of er strengere maatregelen komen en zo ja, welke dat zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden