110 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 58 in gemeente Groningen

Foto:

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag 110 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers zaterdag van het RIVM en de GGD.

Het totaal aantal coronabesmettingen in de provincie is daarmee opgelopen naar 2992. In de afgelopen week werden 576 besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen zijn 58 mensen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in het Westerkwartier (13), in het Hogeland (9), in Westerwolde en Midden-Groningen (6), Veendam (5), Pekela en Stadskanaal (3) en in Appingedam en Oldambt (2).

Vier personen zijn opgenomen in het ziekenhuis uit respectievelijk de gemeenten Appingedam, Westerwolde, Het Hogeland en Westerkwartier. Ook is één persoon overleden uit de gemeente het Hogeland. Het totaal aantal overleden personen aan een bewezen covid-19 besmetting komt daarmee op 22 personen.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn landelijk 6504 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een dag eerder kwamen 5979 meldingen van positieve tests binnen. Het waren er aanvankelijk 5983, maar dat is zaterdag bijgesteld.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 36.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met 24. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ongeveer 170.000 mensen in Nederland positief getest.

Sommige meldingen komen vanwege de verwerkingstijd met vertraging binnen. Het RIVM denkt dat het werkelijke aantal besmettingen in Nederland groter is, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

(De cijfers van het RIVM kunnen afwijken van de cijfers die de GGD-en zelf publiceren. Dat komt door vertraging in de verwerking). 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden