Werkzaamheden in herfstvakantie tussen Waterhuizen en Westerbroek

Foto: De Redactie

In de herfstvakantie wordt tussen maandag 12 en vrijdag 16 oktober gewerkt aan de provinciale weg bij Waterhuizen en Westerbroek. De werkzaamheden vinden op verschillende momenten plaats, meldt de provincie.

Het fietspad langs de N860 (Rijksweg West) en de weg bij de spoorwegovergang in Waterhuizen (Doctor E.H. Ebelsweg) wordt opnieuw geasfalteerd. Het asfalteren vindt plaats tussen de Borgweg en de rotonde bij Waterhuizen.

Eenrichtingsverkeer

Tijdens de werkzaamheden is er maar één rijbaan van de N860 beschikbaar. De rijbaan van Hoogezand naar Groningen wordt afgesloten en wordt gebruikt als fietspad. Verkeer vanuit Hoogezand naar Groningen wordt omgeleid via de A7. De rijbaan vanuit Groningen naar Hoogezand is normaal te gebruiken. Hier geldt een tijdelijke snelheidsbeperking.

De rotonde bij Waterhuizen blijft tijdens de werkzaamheden open. Langzaam en landbouwverkeer richting Groningen of Haren kan gebruikmaken van de Borgweg/Woortmansdijk. Bussen tussen Groningen en Hoogezand rijden via de Woortmansdijk/Borgweg. Op de Borgweg komt een tijdelijke bushalte ter hoogte van de Meesterslaan.

Spoorwegovergang Doctor E.H. Ebelsweg

Woensdag 14 en donderdag 15 oktober wordt er nieuw asfalt aangebracht bij de spoorwegovergang in de Doctor E.H. Ebelsweg. Het autoverkeer kan op beide dagen niet van en naar Haren rijden. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het naastliggende fietspad.

Bij goede weersomstandigheden wordt ook belijning op het fietspad aangebracht. Deze werkzaamheden beginnen maandag 12 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden