149 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 99 in gemeente Groningen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn sinds woensdag 149 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM woensdag.

In de gemeente Groningen zijn 99 mensen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in het Westerkwartier (9), in de gemeenten Midden-Groningen, Veendam, Oldambt en Stadskanaal ieder 7, Het Hogeland (6), Westerwolde (3), Appingedam (2) en in Delfzijl en Pekela ieder 1.

In totaal zijn 21 mensen overleden als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Voor het eerst komt het aantal nieuwe coronabesmettingen boven de 5.000 in een dag uit. In de afgelopen 24 uur zijn 5.831 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat zijn er zo’n 800 meer dan woensdag, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 4994 meldingen van positieve tests kreeg. Daarmee komt het totaal aantal positieve besmettingen in Nederland uit boven de 150.000. Het aantal sterfgevallen steeg met dertien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Ziekenhuisopnames

Het totaal aantal opgenomen coronapatiƫnten is donderdag 1.070. Dat zijn er 49 meer dan gisteren. Daarvan liggen er 842 buiten de ic, 31 meer dan gisteren. Op de IC liggen 228 mensen met corona, dat zijn er 18 meer dan de dag ervoor. In het hele land moeten ziekenhuizen inmiddels hun reguliere zorg afschalen in verband met de opvang van coronapatiƫnten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden