Kerstavonddiensten en kerstconcerten in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Bouwe Brouwer

Kerstavond, donderdag 24 december zijn er Kerstavonddiensten, kerstvoorstellingen en kerstconcerten in verschillende kerken in Groningen .

Kerstavonddienst in Martinikerk in Groningen

Een Kerstavonddienst staat volgens traditie geprogrammeerd om 20.00 uur in de Martinikerk in Groningen. Voorganger in deze dienst is dominee Dick Mak. Het kamerkoor Dualis verleent zijn medewerking aan deze dienst.

Kinderkerstvoorstelling in Nieuwe Kerk Groningen

In de Nieuwe Kerk in Groningen wordt op kerstavond (donderdag 24 december) een kerstvoorstelling gegeven voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Vanwege de grote belangstelling zijn er twee voorstellingen, meldt de Nieuwe Kerk.

Het eeuwenoude verhaal wordt op een verrassend manier gebracht. Tijdens de dienst worden diverse bekende kerstliederen gezongen onder begeleiding van een combo.

Tussen de beide voorstellingen in zorgt het wijkbestuur van De Hortus voor warme chocomelk en gl├╝hwein in een tent met muziek op het grasveld van de Nieuwe Kerk.

De aanvang is om:
– 18.00 t/m 18.45 uur
– 19.30 t/m 20.15 uur

Antoine Bodar op kerstavond in St. Jozefkathedraal in Groningen

In de St. Jozefkathedraal in Groningen wordt op Kerstavond een viering gehouden.

Deze viering begint om 19.00 uur met een gezinsmis met kerstliederen. Om 20.30 uur start een Latijnse nachtmis met priester Antoine Bodar als celebrant. Om 23.00 uur begint een nachtmis met pastoor Rolf Wagenaar als celebrant.

Kerststal

Vanaf Eerste Kerstdag kan tot en met donderdag 31 december 16.00 uur elke dag een kerststal in de St. Jozefkathedraal bezocht worden.

Stadskerk VBG – Schitterend Licht

In de Stadskerk VBG zijn vanavond drie Kerstnachtdiensten.

Het eeuwenoude kerstverhaal in een modern jasje.

Beleef deze Kerstavond met een te gekke band, samen zingen, een inspirerende boodschap, een heerlijk knapperend vuurtje, het kerstkoor en warme chocolademelk, meldt de website.

De diensten zijn om: 18:30 uur, 20:30 uur en 22:30 uur.

Locatie: Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221, Groningen

Kerstavonddienst in kerk van Dorkwerd

In de kerk van Dorkwerd wordt deze kerstavond om 19.30 uur een kerstavonddienst gehouden.

Met koorzang van het Martinikerkkoor, samenzang van bekende kerstliederen en een overdenking door Michel van Heijningen over de betekenis van kerst voor vandaag.

Op de site van Raad van Kerken kunt u een compleet overzicht lezen van de verschillende kerkdiensten op en rond Kerstavond en eerste Kerstdag in de stad Groningen en omgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden