GGD Groningen opent woensdag corona-teststraat in Grijpskerk

Foto: Google Maps

GGD Groningen opent in Grijpskerk woensdag een corona-testlocatie in de gemeente Westerkwartier. Het is de vierde GGD-testlocatie in de provincie Groningen.

Teststraat

De testlocatie in Grijpskerk wordt net als de testlocaties in Veendam en Delfzijl een ‘drive through’-teststraat. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat rijden. Bij het afnemen van de test blijft men in de auto. De testlocatie is ook op de fiets of lopend te bezoeken. Verder is de teststraat toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator.

Vaste rijroute

Bij de ingang van de teststraat staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de teststraat geldt een vaste rijroute. Vanaf De Riet ga je rechtsaf de voorzijde van de loods in. Vervolgens verlaat je na het afnemen van de test  het pand aan de linkerzijde, om vanaf daar het bedrijfsterrein te verlaten. De rij- en looprichting wordt aangegeven met borden en indien nodig is er een verkeersregelaar aanwezig.

De corona-teststraat in Grijpskerk is 5 dagen per week open van 10.00 tot 16.00 uur en bevindt zich aan De Riet 2 in Grijpskerk. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen.

Testen bij klachten

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. De GGD test alleen mensen met klachten. Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202.

Kijk voor meer informatie op: www.ggd.groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden