Geen treinen in herfstvakantie tussen Groningen-Veendam/Winschoten en Weener

Foto: De Redactie

Door werkzaamheden aan het spoor rijden geen treinen in de herfstvakantie tussen Groningen-Veendam/Winschoten en Weener. Arriva zet vervangende bussen in van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 18 oktober.

Werkzaamheden

In deze periode vinden verschillende werkzaamheden plaats van het project Sneltrein Groningen-Winschoten, zodat daar vanaf december 2020 extra (snel)treinen kunnen rijden in de spits. ProRail combineert meerdere werkzaamheden op het traject Groningen-Veendam/Weener.

De stations Zuidbroek en Scheemda krijgen meer ruimte voor de extra treinen en reizigers, door verlenging en aanpassing van perrons, het verplaatsen van seinen op het traject waardoor treinen dichter op elkaar kunnen rijden. Nieuwe wissels en aanpassingen aan spoorbeveiliging zorgen ervoor dat ze op diverse plekken ook sneller kunnen rijden. Daarnaast verbetert de veiligheid van diverse overwegen op het traject.

Tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans worden op diverse plaatsen het spoor en overwegen vernieuwd. Ook vinden er op het gehele traject diverse onderhoudswerkzaamheden plaats.

Vervangende bussen

Arriva zet zowel stop- als snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. Ook is het meenemen van de fiets in de bussen niet mogelijk. Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation.

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen. Kijk voor meer informatie: arriva.nl en voor meer informatie over de werkzaamheden op prorail.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden