Waarschuwing WhatsApp pop-up

Foto: Publiek Domein

De laatste tijd wordt internet overspoeld met advertenties waarin geclaimd wordt dat WhatsApp verlopen is. Ook hier bij Groningen.nieuws.nl krijgen we met regelmaat een pop-up in beeld met een WhatsApp Update.

Dit is geen officieel bericht van WhatsApp, al lijkt dat misschien wel zo. Het is spam.

WhatsApp verlengen-scam

Wereldwijd zijn er een kleine miljard actieve WhatsApp-gebruikers en daardoor een interessant doelwit voor mensen met slechte bedoelingen. Er is dan ook een ware plaag aan de gang met advertenties die aangegeven dat je WhatsApp verlopen is.

Verleng je niet, dan is WhatsApp onbruikbaar. Althans, dat willen ze je doen geloven, echter is dit uiteraard niet het geval.

Zodra je hier op klikt en de update installeert, zit je vast aan een abonnement dat je vijf euro per week kost. WhatsApp zelf maakte hier eerder ook al melding van.

Via deze methode worden je telefoonnummer en andere gegevens afhandig gemaakt om zo een dure abonnementsdienst af te sluiten. Ook worden er vervolgens vele, vervelende advertenties getoond in de browser.
whatsappspam

Al geabonneerd?

Mocht je er al op geklikt hebben, ga dan naar payinfo.nl. Hier heb je inzicht in je telefoonaankopen en kun je ieder abonnement beƫindigen. Websites waarvan de bezoekers hiermee geconfronteerd worden, proberen uit alle macht de pop-ups te blokkeren, maar dat is nog niet eenvoudig, zo is bij ons gebleken.

Er zijn diverse meldingen bij ons binnen gekomen en er wordt aan gewerkt. In de tussentijd bieden wij onze excuses aan voor het ongemak.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden