117 nieuwe coronabesmettingen in provincie, 75 besmettingen in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds zaterdag 117 nieuwe besmettingen met coronavirus gemeld. Dat blijkt uit de cijfers op het corona dashboard zondagmiddag.

Van dit aantal zijn in de gemeente Groningen zijn 75 personen positief getest op het coronavirus. In de gemeenten Het Hogeland en Veendam gaat het om 7 nieuwe gevallen en in het Westerkwartier en Midden-Groningen om 5. In de gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde zijn vier nieuwe besmettingen vastgesteld en in Appingedam en Delfzijl ieder 2 en in Loppersum en Pekela 1. In de provincie werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat de afgelopen 24 uur bij 4007 mensen het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er voor het eerst meer dan 4000. Zaterdag telde het instituut 3972 nieuwe besmettingen. Dat getal is bijgesteld naar 3971. Over de afgelopen zeven dagen zijn ruim 24.000 nieuwe besmettingen gemeld.

In de gemeente Amsterdam nam het aantal besmettingen het meest toe, met 457. Daarna volgen Rotterdam en Den Haag met 267 en 256 positieve tests. In Den Haag werden nooit eerder zoveel nieuwe gevallen vastgesteld in een dag. Zaterdag nam het aantal gevallen in Groningen en Tilburg snel toe. In beide gemeenten heeft die toename zondag niet doorgezet. In Groningen werden 75 nieuwe gevallen bekend. Een etmaal eerder was de toename nog dubbel zo groot.

Het aantal bevestigde sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met vijf toe. Dat betekent niet dat deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Dit soort informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Zaterdag werden nog 21 dodelijke slachtoffers van de pandemie gemeld. Over de afgelopen zeven dagen zijn 80 sterfgevallen bekend die in verband worden gebracht met Covid-19. Waarschijnlijk ligt het werkelijke sterftecijfer hoger. Het is niet altijd bekend dat iemand is overleden aan het virus.

Ziekenhuisopname

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 69 naar 810. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen. De “forse stijging” sluit aan bij eerdere voorspellingen, aldus Kuipers. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 647 buiten de intensive care. Dat zijn er 62 meer dan gisteren. Op de ic liggen 163 coronapatiënten, 7 meer dan de dag ervoor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden