207 nieuwe coronabesmettingen in provincie; piek door na-rapportage GGD

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag 207 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Deze cijfers zijn fors hoger dan in de afgelopen week. Dit komt door een na-rapportage van de GGD over de afgelopen zes dagen, meldt RTV Noord.

In deze periode zijn besmettingen uit bron- en contactonderzoek wél vastgesteld, maar niet dagelijks doorgestuurd naar het RIVM door een technisch mankement.

In de gemeente Groningen zijn 156 personen positief getest sinds vrijdag. In de gemeente Het Hogeland zijn 13 nieuwe personen positief getest en in Westerkwartier 9 besmettingen. In de gemeente Stadskanaal en Oldambt hadden ieder 7 nieuwe besmettingen, Midden-Groningen 6, Loppersum en Westerwolde ieder 3, Delfzijl 2 en in Veendam 1. In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Landelijk

Landelijk werden bijna 4.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 3972 nieuwe coronagevallen gemeld, een nieuw dagrecord. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 23.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Amsterdam telde 367 nieuwe besmettingen, Rotterdam 282 en Den Haag 209. De stad Groningen telde 156 positieve tests en de stad Utrecht 145. In de regio Hollands Midden, waar onder meer Leiden en Gouda onder vallen, werden 307 mensen positief getest en in Midden- en West-Brabant 264.

Het aantal sterfgevallen steeg met 21. Daaronder waren vijf overleden patiënten in de gemeente Vijfheerenlanden. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, blijft stijgen. Op zaterdag behandelden ziekenhuizen 741 mensen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds eind mei, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 585 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er twaalf meer dan op vrijdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive care daalde licht, van 160 naar 156.

Anderhalve week geleden werd de spreiding van coronapatiënten hervat. Sindsdien zijn al meer dan honderd mensen verplaatst naar andere ziekenhuizen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden