“Leuk dat je er bent, ja”; Gastvrij ontvangst voor bezoekers aan Groningen

Foto: De Redactie

Bezoekers aan de stad Groningen maken kans op een gastvrij ontvangst dit weekend.

Door onderhoudswerkzaamheden zondag en maandag aan de Europaweg in Groningen is deze weg vanaf de kruising met de Sontweg/Griffeweg tot aan de Lübeckweg in beide richtingen gestremd. De kruising is in de andere drie richtingen wel geopend. Bezoekers vanaf Ring Zuid zullen worden omgeleid en zullen hiervan hinder ondervinden.

Reden voor het actieprogramma Gastvrij Groningen om een ludieke charmeactie te organiseren. Het doel van het programma is om in tijden van overlast, zoals verkeershinder en de huidige coronamaatregelen, bezoekers te laten zien hoe leuk de stad is.

Gastvrij ontvangst

“Omdat we bezoekers, juist in tijden van overlast, gastvrij willen (blijven) ontvangen organiseren we vanuit het stadsbrede actieprogramma Gastvrij Groningen kleinschalige ‘Leuk-dat-je-er-bentmomentjes’. Deze acties zijn erop gericht om bezoekers ter plekke op een gastvrije wijze welkom te heten”, aldus Erwin Mulder namens Gastvrij Groningen.

“In de praktijk zetten we hiervoor onze gastvrijheidsteams in. Dit zijn gastheren en -dames die bezoekers aanspreken en hen veelal een kleine attentie overhandigen (uiteraard corona-proof), altijd vergezeld met de boodschap: “Leuk dat je er bent, ja” aldus Sjoerdje Drijfholt van Marketing Groningen. Marketing Groningen is één van de partijen die het actieprogramma ondersteund, net als de Groningse bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen, KHN en Groningen Bereikbaar.

Op 4 en 5 oktober worden ook bezoekers aan het Sontplein op een leuke wijze welkom geheten. Bezoekers die zondag of maandag vanaf de zuidelijke ringweg naar het Sontplein of naar het UMCG gaan worden aangeraden om vooraf www.groningenbereikbaar.nl te raadplegen voor de omleidingsroute.

Uitdelen mondkapjes

In hetzelfde weekend worden in de binnenstad en verschillende wijkwinkelcentra mondkapjes uitgedeeld aan bezoekers. De actie is symbolisch bedoeld om bezoekers te attenderen op de aangescherpte regels die vanuit het kabinet zijn doorgevoerd. Daarbij is het dringende advies om in alle openbare ruimtes, waaronder winkels en horeca een mondkapje te dragen.

De actie werd afgelopen donderdag in de Herestraat al afgetrapt met Eric Bos (voorzitter Groningen City Club) en wethouder Paul de Rook.
Ondernemers die zelf ideeën hebben om de stad Groningen gastvrij te houden tijdens werkzaamheden kunnen zich melden bij Gastvrij Groningen of alvast een kijkje nemen op www.gastvrij-groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden