Petitie gestart voor ontheffing coronaregels EM2

Foto: Archief De Redactie

Bezoekers van EM2 in Groningen zijn een petitie gestart voor ‘de paradiso van het Noorden’ om de gemeente te vragen een ontheffing te verlenen voor de coronamaatregelen, die momenteel gelden.

De bezoekers vinden dat EM2 net als dertien andere culturele instellingen in de stad Groningen toestemming moet krijgen om meer dan dertig gasten tegelijk te ontvangen.

Volgens de petitie kan ‘EM2 Groningen niet meer blijven voortbestaan wanneer zij niet alsnog de ontheffing van de gemeente ontvangen om meer dan 30 bezoekers toe te laten tijdens de nieuwe COVID19-maatregelen”.

EM2 is met een ruimte van 900 vierkante meter volgens de initiatiefnemer groter dan andere zalen die wel ontheffing hebben ontvangen. ‘EM2 is groot genoeg en kan met de 1,5 m afstand en alle benodigde maatregelen veel meer bezoekers ontvangen”.

Eigenaar Chris Garrit is zelf niet betrokken bij de petitie, maar reageerde woensdag volgens verschillende media ontzet op het nieuws dat EM2, in tegenstelling tot Forum, Simplon, Vera, Grand Theatre, Martiniplaza en de Oosterpoort, geen toestemming kreeg.

De petitie is vrijdagmiddag inmiddels ruim 900 keer ondertekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden