68 nieuwe coronabesmettingen in provincie, 45 besmettingen in gemeente

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds donderdag 68 nieuwe besmettingen met coronavirus gemeld. Dat is één minder dan donderdag en minder dan de drie dagen daarvoor.

In de gemeente Groningen zijn 45 personen positief getest op het coronavirus.

In de gemeenten Oldambt en Westerkwartier zijn ieder zes besmettingen vastgesteld, drie in Midden-Groningen, twee in de gemeente het Hogeland. De gemeenten Delfzijl, Veendam, Pekela en Stadskanaal had ieder één nieuwe coronabesmetting.

Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen stabiel

Het aantal patiënten dat met een (verdenking) van een coronabesmetting is opgenomen in een Gronings ziekenhuis, is gelijk gebleven met woensdag. In totaal liggen negen mensen in het ziekenhuis, waarvan één op de intensive care.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg vrijdag.

Noord-Nederland heeft de afgelopen week in totaal 26 COVID-19 patiënten overgenomen van buiten de regio. Het merendeel van de patiënten komt uit het westen van het land en een klein deel uit het zuiden.

Dagelijks worden via het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding bedden aangeboden voor COVID-patiënten elders uit het land. De ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland zijn volgens de organisatie voorbereid op een eventuele toename van het aantal COVID-19 patiënten.

De organisatie geeft op maandag, woensdag en vrijdag een update over de stand van zaken.

Landelijk

Landelijk zijn er meer dan 3800 nieuwe coronabesmettingen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 3831 nieuwe coronagevallen gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is opnieuw een dagrecord. Tussen woensdag en donderdag kreeg het RIVM 3263 meldingen van positieve tests, de dag ervoor 3301. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 22.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met negen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 128.000 Nederlanders positief getest, bijna 13.000 in een ziekenhuis opgenomen en bijna 6500 aan het virus overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden