Bauke Mollema Tocht 2020 afgelast door coronavirus

Foto: Publiek Domein

De 8e editie van de Bauke Mollema Tocht gaat volgende week zondag 11 oktober niet door. Door de coronacrisis en de nu geldende maatregelen hebben Bauke Mollema en organisator Jansen Event-Sportmanagment daartoe besloten.

“Het is verschrikkelijk jammer dat wij genoodzaakt zijn de, voor ons, eerste editie van de BMT te moeten cancelen. Wij vinden het onverantwoord, gezien de huidige Corona maatregelen, om meer dan 1000 fietsers in Groningen te verwelkomen en te laten fietsen”, aldus Wim Janssen in een bericht op de site. “Wij willen geen enkel risico lopen en vinden dat de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, bewoners en organisatie niet in gevaar mag komen”.

Bauke Mollema keek erg uit naar de BMT. “Het is altijd mooi om alle enthousiaste mensen te zien en spreken tijdens mijn tocht. Hoe moeilijk de beslissing ook is, dit is de enige juiste beslissing gezien de huidige situatie”.

De tocht wordt doorgeschoven naar 2021. Alle ingeschreven deelnemers van dit jaar zullen automatisch op de startlijst staan.

Wedstrijd op social media

Ondanks dat de wedstrijd niet doorgaat, roept Mollema de deelnemers wel op om alsnog op 11 oktober een rit te maken. Wielrenners die een foto van hun tocht op social media delen en hierin de Bauke Mollema Tocht taggen maken kans op een gesigneerd item van de wielrenner.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden