Forum Groningen in de race voor Beste Bibliotheek van Nederland 2020

(Archief De Redactie)
Foto: © Deon Prins

Forum Groningen is één van de vijf kanshebbers voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2020′. Uit 22 inzendingen koos de jury de vijf genomineerden voor de NDB Biblion Award. Forum Groningen neemt het op tegen Bibliotheek Zoetermeer, bblthk Wageningen, het Huis van Eemnes en LocHal Tilburg.

Stemmen kan vanaf aanstaande donderdag 1 oktober. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 november bepaald door een vakjury plus de stem van het publiek.

“Als mensen het Forum binnenkomen en zeggen “wat heeft Groningen een mooie nieuwe bibliotheek gekregen”, hebben we alles verkeerd gedaan’, aldus Forumdirecteur Dirk Nijdam in een persbericht.

Toch is Forum Groningen door de jury van vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Nijdam bedoelt met zijn uitspraak dat het Forum de eerste publieksinstelling is in Nederland die op een stoere, hartstochtelijke manier de bibliotheek nieuw leven inblaast.

Vanuit de doelstelling ‘mensen inspireren om verder te kijken’ is de bibkliotheekfunctie overal in het gebouw te vinden en verweven met andere functies en programma’s in het Forum: films, museum Storyworld, exposities, cursussen, talkshows, events en meer. Het Forum heeft dus heel veel te bieden, voor iedereen.

Stemmen kan van 1 oktober tot en met 1 november 2020 via de website Bibliotheekblad.nl.

Kijk voor meer informatie: forum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden