Nieuwe persconferentie met Rutte en De Jonge maandagavond

Foto: Archief De Redactie

Premier Mark Rutte en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven maandag om 19.00 uur een persconferentie over de corona-aanpak. Mogelijk worden voor de grote steden, waar de besmettingen snel oplopen, nieuwe maatregelen aangekondigd. Het is nog onbekend of er ook voor Groningen maatregelen worden aangekondigd.

Afgelopen zondag spraken ministers uit het kabinet en experts van het RIVM op het Catshuis informeel over de corona-aanpak. De nieuwe opmars van het virus baart het kabinet grote zorgen.

De coronacijfers stijgen al weken en sinds zondag zijn 14 veiligheidsregio’s aangemerkt als ‘zorgelijk’ gebied.

Zondag kwam een deel van het kabinet bijeen samen met RIVM-directeur Jaap van Dissel. Het Outbreak Management Team (OMT) komt vandaag bijeen om het kabinet te adviseren over extra maatregelen. Om 16.00 uur maandagmiddag is er een een veiligheidsberaad met de burgemeesters.

Onder andere over mondkapjes voor mensen met contactberoepen, zoals kappers en over plastic gezichtsbeschermers voor bedienend personeel in de horeca wordt gepraat, meldde Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. Ook zal besproken worden ‘of Nederland niet te klein is voro regionale maatregelen’. Sommige burgemeesters vinden landelijke maatregelen beter.

De persconferentie begint om 19.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden