43 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 37 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie zijn sinds zaterdag 43 coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van dit aantal zijn 37 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

In de gemeente Westerkwartier zijn vier personen positief getest op het coronavirus en in Appingedam en Stadskanaal ieder één persoon .

Landelijk

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is tussen zaterdagochtend en zondagochtend gestegen met 2995. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Dat is een nieuw dagrecord.

Tussen donderdag en vrijdag nam het aantal positieve tests met 2777 toe. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 18.000 mensen positief getest.

Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 8. Verder nam het aantal ziekenhuisopnames toe met 37, het hoogste aantal sinds 16 mei. Dat wil niet zeggen dat die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden of opgenomen, omdat zulke gegevens soms wat later worden verwerkt.

Ziekenhuisopnames

Eerder vandaag meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding al een toename van het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Dat is nu 617; 62 meer dan gisteren. Van hen liggen er 490 op verpleegafdelingen. Op de intensive care liggen dus 127 patiënten; 5 meer dan de dag ervoor.

In de afgelopen 24 uur zijn er 17 ziekenhuispatiënten verplaatst tussen de regio’s om de druk te spreiden. Er zijn geen ic-patiënten verplaatst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden