Macintosh Retail, moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield vraagt uitstel van betaling

Foto: Google Maps

Macintosh Retail, moederbedrijf van de winkelketens Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd.

De onderneming maakte dat dinsdag bekend. Het bedrijf heeft bijna twintig winkels in de provincie Groningen. Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5500 mensen.

De aanvraag geldt niet voor de winkels, die blijven voorlopig open.

Macintosh meldde maandag al dat het bezig was kopers te zoeken voor zijn winkelketens. Het waarschuwde dat die gezien de hoge schuld en slechte marktomstandigheden waarschijnlijk bitter weinig zouden opleveren. Geen van de gegadigden heeft echter een bod op tafel gelegd dat een oplossing biedt voor de huidige situatie.

Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh ‘de enig overgebleven optie’. Als de rechtbank die heeft verleend en een bewindvoerder heeft aangesteld, zal bekeken worden voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is.

Steun in moeilijke tijden

‘De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen’, zei topman Kurt Staelens. Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden.’

In de provincie Groningen zijn de volgende winkels van Macintosh Retail:
Scapino: Groningen (3x), Haren, Leek, Hoogezand, Winschoten, Delfzijl, Appingedam, Bedum, Uithuizen, Stadskanaal, en Ter Apel.

Daarnaast zijn er 2 Dolcis winkels in Groningen, een Invito in Groningen en een Manfield in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden