Ruim 40 procent minder inbraken in Groningen tijdens corona

Foto: CCO/Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn tijdens corona ruim 40 procent minder inbraken gepleegd. In de provincie Groningen nam het totaal aantal inbraken af met 41,2 procent. Dat blijkt ondermeer uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Groningen in totaal 441 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van meer dan 40 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Groningen (227), Midden-Groningen (40) en Stadskanaal (28). De gemeenten waar juist het minst vaak werd ingebroken zijn Pekela (3), Appingedam (4) en Loppersum (5).

De gemeente Oldambt had relatief gezien de hoogste stijging in het aantal inbraken (+28,6 procent); van 21 naar 27 inbraakincidenten.

In Nederland vonden van maart tot en met augustus 2020 in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent.

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie.

Kijk hier voor meer informatie over de inbraakcijfers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden