Fietsers verrast met Gronings broodje tijdens nationale ‘Fiets naar je Werk Dag’

Fietsers krijgen broodje aangeboden tijdens 'Fiets naar je Werk Dag'.
Foto: Jan Buwalda

Een groot aantal fietsers in Groningen werden donderdagochtend verrast met een Gronings broodje tijdens de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ verrast met een Gronings broodje. De actie vond plaats op het fietspad langs de Groningerweg uit de richting van Zuidwolde en Bedum. Het presentje werd aangeboden door Groningen Bereikbaar.

Sommige fietsers ontvingen bij hun broodje een extra verrassing. Zij kregen een tegoedbon voor bijvoorbeeld een lunch of high tea in de binnenstad. Dit extra presentje werd hen aangeboden door Groningse ondernemers in het kader van Gastvrij Groningen.

Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de fiets voor de rit naar het werk en school en greep deze dag aan om de fietsers te bedanken.

Fietsen is niet alleen gezond, het is ook goed voor het milieu en draagt bij aan de bereikbaarheid van de stad en de regio. Fietsers komen opgeladen aan op het werk en hebben geen last van fileleed.

Voor deze actie werden voorzorgsmaatregelen genomen vanwege corona. Zo waren de broodjes verpakt, konden fietsers ze zelf pakken en werd er rekening gehouden met de afstandsmaatregelen.

Probeeracties

Groningen Bereikbaar werkt samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om werknemers en studenten te stimuleren de fiets te pakken. De organisatie biedt verschillende probeeracties aan. Zo kunnen forenzen een week lang gratis een e-bike, speed pedelec of elektrische bakfiets proberen. Ondernemers kunnen twee weken een elektrische cargobike reserveren als alternatief voor de auto of bestelbus. En ook voor scholieren en studenten is een fietsactie ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie over de acties op www.groningenbereikbaar.nl/acties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden