62 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 42 in gemeente Groningen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het aantal coronabesmettingen in de provincie Groningen is sinds woensdagochtend met 62 toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van dit aantal zijn 42 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

Daarnaast werden de meeste nieuw vastgestelde infecties vastgesteld in de gemeente Westerwolde (6). Verder werden nieuwe positieve tests gemeld van inwoners van de gemeenten Westerwolde (4), Midden Groningen (3), Veendam (2), Appingedam (1), Loppersum (1), Stadskanaal (1), Oldambt (1) en Het Hogeland (1).

In de gemeenten Delfzijl en Pekela zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Het totale aantal bevestigde coronabesmettingen in de provincie Groningen staat 1390.

Er zijn geen nieuwe inwoners van de provincie opgenomen in het ziekenhuis. Ook werden er bij het RIVM geen overlijdens gemeld.

Landelijk

Het aantal positief geteste mensen met corona is de afgelopen 24 uur toegenomen met 2544 en ook het aantal sterfgevallen loopt weer op, meldt het RIVM. Dat is weer hoger dan gisteren: toen was de stijging 2357. Die positieve tests zijn tussen gisterochtend en vanochtend geregistreerd bij het RIVM.

Het aantal bij het RIVM gemelde doden bedroeg 16. Dat aantal is het hoogst sinds 30 mei.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 15.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg tussen woensdagochtend en donderdagochtend met 25. Het aantal sterfgevallen met zestien, de grootste dagelijkse toename sinds 30 mei. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden