Gezelligheid op Grote Markt met ruim 1.300 kerstmannen en kerstvrouwen

Santa Run op de Grote Markt
Foto: Geert van Duinen

Ruim 1.300 kerstmannen en kerstvrouwen deden zaterdagavond 20 december mee aan de Santa Run.

De warming-up startte om 20.45 uur op de volgestroomde Grote Markt. Het startschot voor de 2e editie van de Santa Run Groningen werd om 21.00 uur gegeven door Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank.

Deelnemers konden kiezen tussen één of twee rondes van 2,5 km. De meeste deelnemers liepen de 5 km. Na de finish werden deelnemers beloond met een medaille en een drankje in de Drie Gezusters. Onderweg waren er cheerleaders, een DJ, warme chocomel en vele (veelal verbaasde) toeschouwers.

Overhandiging cheque Voedselbank

Voorafgaand aan de start overhandigden Elske Dijkstra en Johan Meijer van Golazo Noord Nederland een cheque met een voorlopig bedrag van € 915,- aan Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank. Dit bedrag hebben deelnemers bij hun inschrijving gedoneerd. Ook de Rabobank Stad en Midden Groningen hebben in totaal een bedrag gedoneerd van 725 euro.

De opbrengst van de collecte is hierbij overigens nog niet meegerekend. Van het gedoneerde geld gaat de Voedselbank onder andere groente uit blik, shampoo, wasmiddel en tandenborstels aanschaffen. Ook zijn er veel boodschappen en kerstcadeaus afgeleverd op de Grote Markt, die de Voedselbank tijdens de kerstdagen aan haar cliënten kan uitdelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden