RIVM: 367 coronabesmettingen in provincie afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen werden bijna het dubbel aantal coronabesmettingen vastgesteld dan een week geleden. Bij de GGD werden 367 besmettingen met het coronavirus gemeld bij de GGD afgelopen week, in de periode van 15 tot en met dinsdagochtend 22 september om 10.00 uur. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 62.6 besmettingen per 100.000 inwoners. Vorige week werden 188 besmettingen gemeld. Uit de wekelijkse update blijkt dat er geen ziekenhuisopnames waren en er ook geen nieuwe overledenen zijn gemeld.

In de gemeente Groningen zijn 66 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd sinds maandag. In de provincie testten 85 mensen positief op het coronavirus. Beiden zijn een lichte stijging ten opzichte van gisteren. In de gemeente Stadskanaal zijn zes nieuwe besmettingen vastgesteld. In Midden-Groningen drie, Veendam en Westerkwartier ieder twee besmettingen geconstateerd. In Pekela en Loppersum is één nieuwe besmetting.

In de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Oldambt en Westerwolde zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

Landelijk

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 13.471 nieuwe personen, die positief testten op COVID-19 gemeld in de afgelopen week. Vorige week meldde dat instituut 8265 gevallen, dus het aantal is met meer dan de helft gestegen.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg eveneens. Verpleegafdelingen namen 350 coronapatiënten op, tegen 144 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 27 naar 53.

Het RIVM meldde dinsdag ook 33 sterfgevallen in de afgelopen zeven dagen. In de update van vorige week stonden 14 sterfgevallen.

Sinds het begin van de uitbraak zijn in Nederland 98.240 besmettingen vastgesteld. Dat is een toename van 2245 ten opzichte van maandag, de grootste stijging in 24 uur tijd. Van zondagochtend tot maandagochtend waren 2223 positieve tests geregistreerd.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg in het afgelopen etmaal met 32 en er werden 10 sterfgevallen geregistreerd.

Coronatesten

Van maandag tot en met zondag zijn 192.255 tests uitgevoerd. Daarvan waren 10.363 positief, wat neerkomt op 6,1 procent. De week ervoor waren meer testen uitgevoerd (195.545), maar waren er minder coronagevallen (7419). Toen was 3,9 procent positief.

In de weken daarvoor hadden minder dan 3 op de 100 geteste mensen het coronavirus onder de leden. In juni en juli was hooguit 1 procent van de tests positief.

Het aantal uitgevoerde tests is redelijk stabiel. Elke week worden iets minder dan 200.000 tests afgenomen. Gezondheidsdiensten kunnen nog niet meer testen, omdat de laboratoria die de diagnose stellen, niet genoeg capaciteit hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden