Tachtig nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen; zestig nieuwe besmettingen in gemeente

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds zondag tachtig personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt maandagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Zestig nieuwe besmettingen werden tussen zondag en maandag gemeld aan het RIVM in de gemeente Groningen.

In de gemeente Het Hogeland zijn zes besmettingen vastgesteld, in de gemeente Veendam vier. In de gemeente Stadskanaal, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier werden ieder twee besmettingen vastgesteld. In Loppersum en Westerwolde is in beide gemeenten één bijgekomen.

Uit de cijfers van de GGD blijkt maandagmiddag dat het aantal besmettingen met COVID-19 is gestegen naar 1.293 bevestigde besmettingen. DAt is een toename van 235 besmettingen sinds vrijdag. Het aantal stond toen op 1.058. Het aantal overledenen is met 19 personen gelijk gebleven.

Landelijk

Landelijk werden bij het RIVM 2217 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Nederland. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni. Ook zijn er 26 nieuwe ziekenhuisopnames en twee mensen overleden aan COVID-19. In de afgelopen zeven dagen zijn 12.630 nieuwe gevallen gemeld. Het RIVM komt dinsdag met zijn wekelijkse update.

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is gestegen tot boven de vierhonderd. Het is voor het eerst sinds 10 juni dat het aantal opgenomen patiënten boven die grens uitkomt. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zo goed als verdubbeld.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, verwacht dat het aantal patiënten ook de komende week blijft stijgen. “Om de druk gelijkmatig te verdelen worden de patiënten in de drukke regio’s verspreid.”

In totaal liggen nu 410 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op zondag waren dit er 353 en vorige week maandag 209. Op de verpleegafdelingen liggen nu 325 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 49 meer dan op zondag. Het aantal patiënten op de intensive care steeg van 77 naar 85.

Bij ruim 95.000 mensen in Nederland is het coronavirus vastgesteld. Het aantal bevestigde gevallen komt vermoedelijk later deze week boven de 100.000 uit. Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 12.000 mensen in een ziekenhuis opgenomen. Het dodental staat op ruim 6200.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden