Dertig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag vierendertig personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt zaterdagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Volgens het RIVM werden in de afgelopen 24 uur in de gemeente 12,9 personen op de 100.000 inwoners positief getest.

In totaal zijn sinds vrijdag 49 nieuwe besmettingen vastgesteld in de provincie. In de gemeente Het Hogeland en Midden-Groningen zijn ieder vier besmettingen en in Stadskanaal drie besmettingen vastgesteld. In zowel de gemeente Oldambt en Veendam als in Westerwolde zijn twee mensen positief getest. De gemeenten Westerkwartier en Delfzijl telden ieder één nieuwe besmetting. Van twee besmettingen is niet bekend in welke gemeente de personen wonen.

In Groningen zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur werden iets minder besmettingen gemeld aan het RIVM. Tot 10.00 uur zaterdagochtend zijn 1.898 mensen positief getest. Vrijdag waren dat er 1977. Premier Rutte zei vrijdagavond tijdens een ingelaste persconferentie dat het virus bezig is aan een comeback. Mensen gaan minder streng om met de coronamaatregelen, en dat moet veranderen zei de premier. “Het gevoel van noodzaak moet weer terug.”

Het aantal bij het RIVM gemelde ziekenhuisopnames is toegenomen met 33. Dat aantal werd sinds 19 mei niet meer waargenomen. Op de intensive care werden negen patiënten opgenomen, net als gisteren. Vandaag werden ook drie nieuwe overledenen gemeld.

“Het aantal opgenomen covid-patiënten stijgt sinds een week met ruim 10 procent per dag”, zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg in een schriftelijke verklaring. “Dit leidt tot aanzienlijke drukte bij met name de ziekenhuizen in het westen van het land.”

Door achterstanden bij de GGD worden ziekenhuisopnames en overlijdens niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet vandaag, maar zijn nu pas gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden