Vierendertig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de gemeente Groningen zijn sinds donderdag vierendertig personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt vrijdagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Volgens het RIVM werden in de afgelopen 24 uur in de gemeente 14,6 personen op de 100.000 inwoners positief getest.

In totaal zijn er vrijdag 43 nieuwe besmettingen vastgesteld in de provincie. In de gemeenten Het Hogeland, Westerkwartier, Westerwolde, Stadskanaal, Appingedam werd één nieuwe besmetting vastgesteld. In Midden-Groningen zijn twee nieuwe gevallen. In de overige Groningse gemeenten zijn geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Van één besmetting is niet bekend in welke gemeente de persoon woont.

In Groningen zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk

Het aantal bevestigde coronabesmettingen nadert bijna de 2.000 in een dag.

Bij het RIVM zijn tot vanochtend 10.00 uur 1.977 nieuwe positieve coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal dat tot nu toe is gerapporteerd. Het is de vierde dag op rij dat er een recordaantal positieve tests geregistreerd zijn.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is toegenomen met 12 en het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus met zeven.

Door achterstanden bij de GGD worden ziekenhuisopnames en overlijdens niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet vandaag, maar zijn nu pas gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden