De Vrije Student: ‘Studentenverenigingen zijn het middel tegen coronabesmettingen, niet de oorzaak’

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

Universiteitsraadpartij De Vrije Student roept op tot nuance in het debat rondom de coronabesmettingen onder studenten. De partij benadrukt het belang van de studentenverenigingen en sociëteiten in het voorkomen van besmettingen in de privésfeer.

“We moeten niet vergeten dat we ruim 200 studentenorganisaties in Groningen hebben,” stelt DVS-voorman David Jan Meijer, “op dit moment zijn er bij slechts vijf verenigingen besmettingen geconstateerd en is er maar één vereniging aangewezen als daadwerkelijke besmettingshaard. Het gros van de besmettingen vindt dus plaats in de reguliere horeca en in de privé kringen.”

Meijer merkt op dat studentenverenigingen juist extra scherp zijn op de coronamaatregelen sinds zij in september weer open mogen: “De studentbestuurders zijn zich enorm bewust van de verantwoordelijkheid die op hun schouders rust, de coronamaatregelen worden daarom ook vaker strenger gehandhaafd dan in de reguliere horeca. Er leeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel onder deze bestuurders.”

Maak gebruik van verantwoordelijkheidsgevoel

De Vrije Student roept Burgemeester Schuiling dan ook op om de studentenkroegen juist te zien als een oplossing in de coronacrisis en niet als een probleem: “Juist omdat deze studenten hier zo scherp op zijn, zien wij binnen verenigingen een aanspreekcultuur ontstaan. Maak gebruik van het verantwoordelijkheidsgevoel dat er leeft, alleen op die wijze kunnen we volgende besmettingen voorkomen.”

Meijer gaat er vanuit dat de Veiligheidsregio dit belang in ziet: “Wanneer er wordt gekozen om studentenverenigingen te sluiten, dan wordt het probleem verplaatst en niet opgelost. In plaats van kroegavonden met anderhalve meter afstand, krijg je dan huisfeesten waar het virus zich vrij kan verspreiden”.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden