Negentwintig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn donderdag 29 nieuwe besmettingen van het coronavirus bekendgemaakt. Dat blijkt donderdagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het RIVM.

Groningen is daarmee zesde snelst stijgende gemeente in Nederland. In de gemeenten Het Hogeland en Midden-Groningen zijn twee nieuwe besmettingen vastgesteld. De gemeenten Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier hebben één nieuw geregistreerde besmetting. In de overige Groningse gemeenten zijn geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Van één besmetting is niet bekend in welke gemeente de persoon woont.

In totaal zijn er donderdag 37 nieuwe besmettingen in de provincie. In Groningen zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot vanochtend 10.00 uur 1756 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is het hoogste aantal dat tot nu toe is gerapporteerd. Woensdag was er ook al sprake van een ‘record’, met 1546 positieve tests.

Tegelijkertijd blijft het aantal ziekenhuisopnames en doden vooralsnog relatief laag. Er werden donderdag 14 nieuwe opnames en 6 doden gemeld bij het RIVM.

Door achterstanden bij de GGD worden ziekenhuisopnames en overlijdens niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet vandaag, maar zijn nu pas gemeld bij het RIVM.

Ziekenhuisopnames blijft stijgen, hoogste aantal sinds begin juni

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt is opgelopen tot 261. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni. In de afgelopen 24 uur werden vijftien nieuwe patiënten opgenomen. Het aantal patiënten op de intensive care daalde juist, van 54 naar 49.

Het aantal opgenomen coronapatiënten is in de afgelopen twee weken meer dan verdubbeld. Begin september lagen 122 mensen met corona in het ziekenhuis.

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 212 coronapatiënten, 21 meer dan op woensdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden