Kindjes spelen, swingen en zingen erop los bij VRIJDAG

Foto: © Janine Spoelman/VRIJDAG

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst start speciaal voor de kleintjes met een serie speelse activiteiten voor baby’s, dreumesen, peuters én kleuters. ‘Samen spelen, swingen of zingen? Bij VRIJDAG in Groningen kan het allemaal!’

“Als kinderen heel klein zijn reageren ze al op muziek”, vertelt muziekdocent Nanda Kievit (foto). “Ze beginnen automatisch al te bewegen en geluidjes te maken.” Samen met collega Wim Lever laat Nanda kinderen en hun ouders bewegen op muziek. Tijdens de lessen staat ontdekken en samenspelen voorop. Plezier vormt de basis

Speelgroep (6 – 24 maanden)

In de speelgroep voor baby’s of kleuters ontdekt je kind wat het allemaal kan, waar het plezier in heeft en hoe het is om samen te spelen met andere kinderen. De veilige klimobjecten en voorwerpen nodigen je kleintje uit tot zintuiglijk en fantasievol spel. Doe inspiratie en kennis op over hoe je thuis zelf een speleiland voor je kind kunt creëren en het spel van je kind kunt begeleiden.

Peuterswing (1,5-4 jaar)

Tijdens Peuterswing maakt je peuter op een vrolijke manier kennis met allerlei muziekuitingen: de namendans, schootspelletjes, klappen, stampen, springen en dansen in de kring. Ook zijn er knuffels, linten, hoepels en instrumentjes. Meedoen is leuk, maar alleen kijken mag ook.

Suzuki Twinkle Stars (1,5-4 jaar)

Bij Suzuki Twinkle Stars werken peuters samen met papa’s en mama’s spelenderwijs aan concentratie en ritmegevoel. Dat gebeurt volgens de Suzuki-methode, een methode die draait om in het eigen tempo luisteren, imiteren en herhalen in een liefdevolle omgeving. Het is een perfecte voorbereiding voor een reguliere piano Suzuki-les.

Mini Muziek Show (4-7 jaar)

Voor de iets oudere kinderen is er de Mini Muziek Show. Samen met docente Rie-jetske Komen gaan kinderen een eigen verhaal bedenken, liedjes maken en dansen op muziek. Ze gebruiken daarbij instrumentjes, zoals schudeitjes, de tamboerijn en boomwhackers. De laatste les is een voorstelling voor alle vriendjes en vriendinnetjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Alle activiteiten zijn corona-proof.

Kijk voor meer informatie: vrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden