Zesentwintig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag zesentwintig personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt maandagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de provincie Groningen zijn in totaal vierendertig coronabesmettingen vastgesteld. In de gemeente Midden-Groningen, Delfzijl, Westerkwartier en Loppersum werd één persoon positief getest op corona. In de gemeente Appingedam en Hogeland werden ieder twee besmettingen vastgesteld.

Het aantal besmettingen met het coronavirus bij studentenvereniging Navigators in Groningen is opgelopen naar 29. Dat maakte de vereniging maandag bekend. Donderdag maakte de vereniging bekend dat er dertien besmettingen waren vastgesteld.

Ook zijn zes studenten van de opleiding Tandheelkunde en één student van de opleiding Mondheelkunde in het UMCG besmet met het coronavirus. Dat meldde RTV Noord maandagmiddag. Volgens het ziekenhuis hebben ze geen andere mensen besmet.

De studenten lieten zich uit voorzorg testen, omdat ze lichte klachten hadden. Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat de studenten het virus niet hebben meegenomen naar het ziekenhuis en ook niet in het ziekenhuis hebben opgelopen.

De besmette studenten zitten in thuisisolatie. Alle andere medewerkers van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) in het UMCG hebben zich laten testen en zijn allen negatief getest.

Landelijk

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is maandag met 1.300 gestegen. Het aantal nieuwe besmettingen ligt daarmee hoger dan de afgelopen dagen. Gisteren meldde de Rijksoverheid op het zogeheten coronadashboard 1087 nieuwe besmettingen en zaterdag werden 1231 gevallen geregistreerd.

Het aantal positieve tests kwam vorige week woensdag voor het eerst sinds april boven de duizend op een dag uit. Ook meldt het RIVM acht nieuwe ziekenhuisopnames en twee nieuwe sterfgevallen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden