PvdA: ‘Gemeente moet onveilige Lodewijkstraat snel aanpakken!’

Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt de gemeente om op korte termijn mee te werken aan een veilige oplossing voor de Lodewijkstraat. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

‘De dagelijkse hoeveelheid fietsers en hun snelheid passen niet bij zo’n woonerf en leiden tot gevaarlijke situaties’, zegt raadslid Rik van Niejenhuis.

De Lodewijkstraat is volgens de PvdA een van de drukste fietsroutes tussen Groninger-zuid en de binnenstad.

Bewoners maken zebra

Afgelopen zomer kwamen een aantal bewoners van de Lodewijkstraat in het nieuws, omdat ze eigenhandig een tijdelijke zebra hadden aangebracht. Gemeentelijke handhavers maakten daar een einde aan.

Ondertussen blijft het bij tijden onmogelijk om de straat veilig over te steken. ‘Voor een woonerf zijn er gewoon veel te veel fietsers, die ook nog eens veel te snel rijden’, zegt Van Niejenhuis. ‘De straat is hier niet op ingericht. Aan de andere kant is de straat ook niet duidelijk ingericht als woonerf.’

Oplossing voor korte en lange termijn

De PvdA-fractie vraagt het college om op korte termijn mee te werken aan een oplossing, zoals bijvoorbeeld borden om fietsers te attenderen op de maximale snelheid, drempels en een zebrapad.

Ook moet er een oplossing komen voor de lange termijn. ‘Je zou bijvoorbeeld aan de overzijde van het spoor een doorgaand fietspad kunnen aanleggen. Of je zou de nieuwe Esperantotunnel en omgeving zo kunnen ontwerpen dat de Lodewijkstraat geen primaire fietsroute meer is. Maar iets anders kan ook. Zolang de bewoners maar worden betrokken.’

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden