Twaalf nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag twaalf personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt zondagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt lager dan zaterdag, toen zesentwintig nieuwe besmettingen werden vastgesteld. In de provincie werden in totaal 22 coronabesmettingen vastgesteld. In het Hogeland werden vier personen positief getest, in Oldambt 3 personen en in de gemeenten Westerkwartier, Stadskanaal en Midden-Groningen ieder één.

Landelijk

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is zondag met 1087 gestegen. Dat komt neer op 6,2 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners, meldt de overheid op het zogenoemde coronadashboard.

Dit betekent een daling ten opzichte van zaterdag, toen 1231 besmettingen werden geconstateerd. Dat kwam neer op 7,1 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners.

Op de intensivecare-afdelingen liggen 36 coronapatiënten. Dat is er 1 minder dan zaterdag. Verder liggen er 572 mensen met andere aandoeningen op de ic-bedden, 24 minder dan zaterdag.

Het aantal corona-opnames buiten de ic bedraagt 148, dat zijn er 10 meer dan zaterdag. In totaal zijn dus 184 coronapatiënten opgenomen, blijkt uit de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “Het aantal opgenomen Covid-patiënten blijft stijgen, het ligt nu op het hoogste niveau sinds 1 juli.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden