Opnieuw zesentwintig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Jan Buurma

In de gemeente Groningen zijn ook tussen vrijdag en zaterdag zesentwintig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt zaterdagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Ook vrijdag werden zesentwintig positief geteste personen gemeld aan het RIVM. In de provincie werden vierendertig personen positief getest.

Naast de gemeente Groningen werden vier nieuwe besmettingen in de gemeente Oldambt, twee in de gemeente Hogeland en twee in de gemeente Veendam vastgesteld. In de overige gemeenten in de provincie werden geen nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM.

Landelijk

Landelijk is het aantal vastgestelde coronabesmettingen 1231 gestegen. Dat komt neer op 7,1 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners, meldt de overheid op het zogenoemde coronadashboard.

Vrijdag steeg het aantal vastgestelde coronabesmettingen met 1270. Dat kwam neer op 7,3 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners en daarmee kwam de stijging voor het eerst sinds 17 april boven de zogenoemde signaalwaarde uit. Dat cijfer is een soort alarmbel die de overheid heeft ingesteld. Als het aantal besmettingen uitkomt boven de 7 per 100.000 zijn er misschien extra maatregelen nodig.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, blijft met zes laag. Ook is er één overledene gemeld aan het RIVM.

Door achterstanden bij de GGD worden ziekenhuisopnames en overlijdens soms later gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden