GGD Groningen: Stijging nieuwe coronabesmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

In de afgelopen week zijn er 68 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Twee derde van de 68 personen heeft de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar. Vier personen met een nieuwe besmetting waren jonger dan 18 jaar (maar ouder dan 12 jaar). Ruim een kwart van de personen, die de afgelopen zeven dagen positief zijn getest, hebben de besmetting waarschijnlijk in het buitenland opgelopen.

Sinds het begin van de epidemie is bij 678 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld, meldt de GGD. Deze week is volgens de GGD een stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen zet volgens de GGD door. Vorige week woensdag meldde de GGD 31 nieuwe besmettingen.

Het werkelijke aantal is hoger, omdat tot 1 juni niet iedereen kon worden getest. Bovendien kunnen mensen ongemerkt het virus bij zich dragen, zonder dat ze ziek worden.

Er zijn geen nieuwe overlijdens als gevolg van het coronavirus overleden in de afgelopen week. Het totaal aantal overledenen staat daarmee op 19.

De afgelopen week werden er 5.129 mensen getest op de testlocaties, waarvan 40 positief (0,8%).

Landelijk

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 1140 nieuwe coronabesmettingen gemeld. De GGD’en hebben vandaag acht nieuwe ziekenhuisopnames en twee doden gemeld aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden