Winschoterweg twee weekenden gestremd door groot onderhoud

Foto: Google Maps

De Winschoterweg in Groningen is in september twee weekenden dicht vanwege groot onderhoud. De stremming is vanaf de kruising met de Bornholmstraat tot en met de rotonde bij Waterhuizen.

De weg krijgt nieuw reflecterend asfalt en wordt op een aantal plekken opnieuw ingericht, waardoor de veiligheid verbetert. De Winschoterweg geldt als een gevaarlijke weg, waar regelmatig te hard wordt gereden.

Verkeersveiligheid vergroten

Verschillende aanpassingen aan de inrichting van de weg moeten de verkeersveiligheid verbeteren. Behalve het reflecterende asfalt komen er andere belijningen waardoor de weg optisch smaller lijkt. Verder verdwijnen de twee voorsorteerstroken richting de A7. Deze worden vervangen door twee roodgekleurde wegvakken van licht reflecterend asfalt. Dit type asfalt houdt veel minder warmte vast dan normaal asfalt.

Parallelwegen worden groen

De twee parallelwegen langs de Winschoterweg – van het Bastion Hotel tot afvalverwerking Stainkoeln en van de grote bocht in de weg tot aan de rotonde bij Waterhuizen – gaan verdwijnen. Hiervoor komt gevarieerd groen in de plaats, dat voedsel en onderdak biedt aan vogels, insecten en andere dieren.

Op het hele traject wordt één soort asfalt toegepast en de betonnen fietspaden worden doorgetrokken. Dat levert een rustig straatbeeld en een herkenbare weg op.

Voordat de weg een laag asfalt krijgt, worden op enkele plekken herstel- en freeswerkzaamheden uitgevoerd. De parallelwegen maken plaats voor gevarieerd groen.

Twee weekenden stremming en omleidingen

De Winschoterweg is gestremd van vrijdag 11 september 19.00 uur tot maandag 14 september 6.00 uur en van vrijdag 18 september 19.00 uur tot maandag 21 september 6.00 uur.

Het verkeer wordt via de A7 en A28 omgeleid. Het afvalbrengstation Woldjerspoor aan de Duinkerkenstraat en omliggende bedrijven zijn beide weekenden bereikbaar via een aangegeven omleidingsroute.

De rotonde bij Waterhuizen blijft grotendeels begaanbaar en is alleen gestremd op vrijdag 18 september en zaterdag 19 september tussen 22.00 en 06.00 uur. Het fietspad langs de Winschoterweg blijft begaanbaar.

Gezamenlijk project

Het wegonderhoud gebeurt in opdracht van de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en de provincie Groningen, allen wegbeheerder van een deel van de Winschoterweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden