Twaalf nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan negen in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds zondag twaalf personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de gemeente Groningen zijn negen besmettingen vastgesteld. Behalve in de gemeente Groningen werden in de gemeenten het Hogeland, Midden-Groningen en Appingedam één nieuwe coronabesmetting vastgesteld.

Landelijk

Landelijk kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 797 nieuwe meldingen over coronabesmettingen binnen. Dat zijn er minder dan de op zondag 925 positieve geregistreerde testresultaten, maar beduidend meer dan het gemiddelde van de afgelopen weken, dat rond de 500 gevallen per dag schommelde.

De GGD’s hebben vandaag 11 nieuwe ziekenhuisopnames en geen overledenen gemeld aan het RIVM. Vorige week ging het om gemiddeld 8 nieuwe ziekenhuisopnames en 3 doden per dag.

In ziekenhuizen in Nederland liggen 140 coronapatiënten, van wie 31 op de IC.

Het RIVM komt dinsdag weer met weekcijfers. Vorige week meldde het instituut 3597 nieuwe gevallen in de zeven dagen ervoor. Dat was vrijwel gelijk aan het aantal positieve tests een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet gisteren, maar werden toen pas gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden