Oversteek sluis Stad en Lande weer open na plaatsing ‘hufterproof’ draaihekken

Foto: Google Maps

De oversteek over het Boterdiep tussen de wijk Beijum en de vestiging van Hornbach via de sluis Stad en Lande is sinds maandag 7 september weer open voor het publiek. Waterschap Noorderzijlvest heeft met het aanbrengen van nieuwe stevige stalen draaihekken een meer ‘hufterproof’ oplossing gevonden.

Er worden vandaag Aan weerszijden van de oversteek zijn over de sluisdeuren, die het dichtstbij de vestiging van Hornbach ligt, stevige stalen draaihekken geplaatst.

Fietsers moeten nu afstappen om de oversteek te maken. Dat is volgens Noorderzijlvest de belangrijkste voorwaarde voor een voldoende veilige situatie.

Waterschap Noorderzijlvest sloot de oversteek eerder dit jaar af vanwege een aantal ernstige veiligheidsincidenten. Na een grondige analyse en overleg met de gemeente Groningen ging de oversteek eerder deze zomer weer open met een aantal aanpassingen om de situatie voldoende veilig te maken. Klaphekjes die er toen ook voor moesten zorgen dat fietsers moeten afstappen, werden kort na de openstelling vernield aangetroffen. Daarop moest het waterschap opnieuw de oversteek afsluiten.

Waterstaatkundig bouwwerk

De sluis is in de basis een waterstaatkundig bouwwerk, aldus Noorderzijlvest. ‘In die functie is het niet direct een plek waar je logischerwijs kunt oversteken. In de loop der tijd is dat gebruik wel ontstaan omdat de sluis voor veel mensen een vanzelfsprekende en praktische oversteek biedt’.

‘Het waterschap wil die mogelijkheid blijven faciliteren maar dan wel op een voldoende veilige manier. Dat is nu, hopen we, afdoende gerealiseerd’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden